Badrumsrenovering – tänk på detta!

När det gäller badrumsrenovering är en av de första sakerna att ta hänsyn till hur mycket utrymme du har att arbeta med. Om ditt badrum är på den mindre sidan kan du överväga att byta ut badkaret mot en dusch. Detta kommer inte bara att frigöra värdefull golvyta, utan det kommer också att ge rummet en mer öppen och luftig känsla. Dessutom är duschar vanligtvis mycket lättare att rengöra än badkar, vilket kan vara en stor bonus i ett litet badrum. Naturligtvis finns det också några nackdelar med detta tillvägagångssätt. Duschar kan till exempel vara mindre avkopplande än badkar, och de kanske inte är lämpliga för små barn eller äldre familjemedlemmar. I slutändan bör beslutet om huruvida du ska installera en dusch eller ett badkar baseras på dina egna behov och preferenser.

Om du har ont om plats i badrummet kan du överväga att installera ett handfat på en kommod. Detta kan spara ännu mer utrymme än ett traditionellt handfat eftersom skåpet kan ge förvaring för handdukar och andra badrumsartiklar. Dessutom är det lätt att hitta en kommod som matchar stilen i ditt badrum, oavsett om den är modern eller rustik. Se till att anlita en professionell rörmokare för att installera handfatet och koppla in rörledningarna, eftersom detta inte är ett gör-det-själv-projekt. Med lite arbete kan du få ett extra rymligt badrum på nolltid.

Om du planerar en badrumsrenovering kan du överväga att använda ljusa färger för att få rummet att kännas större och mer öppet. För en ännu mer dramatisk effekt kan du överväga att måla en vägg i en ljus accentfärg. Detta skapar en illusion av djup och får rummet att verka ännu större. Ett nytt lager färg kan göra underverk, och det är ett enkelt och relativt billigt sätt att uppdatera badrummets utseende.

Lycka till, Pernilla i Märsta