Dagvatten

En tjänsteman från kommunen här i Alingsås som sa till mig att fixa mitt dagvatten och sedan anmäla det till kommunen. Ja, alltså ledningen som går under trädgården. Så jag undrar om ni fattat vad dagvatten är? Hur går det till när man anmäler till kommunen och vad ska man ha i sin anmälan?

Har i alla fall tagit reda på vad dagvatten är och det är allt regnvatten som faller på marken, oavsett om det är på en gräsmatta, en asfalterad yta eller i en park. Det är viktigt att få bort det från byggnader och vägar eftersom det kan orsaka skador.

För att anmäla dagvatten till kommunen behöver du fylla i en anmälningsblankett som finns på kommunens hemsida. I blankettens ska du fylla i uppgifter om din fastighet, hur du har tänkt att hantera det från din fastighet och vilka åtgärder du har vidtagit. Kommunen kommer sedan att göra en bedömning av anmälan och skicka ut en beslut om vad som gäller för just din fastighet.

Jag har nu fått ta hjälp av en grävfirma för det var ett gammalt rör som inte hade den rätta kapaciteten och det skulle ha blivit för dyrt för mig att fixa själv. Så anlitade jag alltså grävfirman som tog hand om det på ett professionellt sätt. Jag hade inte ens behövt vara hemma när de grävde, utan de lämnade ett kvitto på att allt var fixat och klart. Supernöjd med resultatet och kan definitivt rekommendera deras tjänster. Om du bor i en äldre villa så kanske du behöver gräva upp och byta rör så att du får ett bredare och bättre rör som kan leda bort allt dagvatten på ett bra och effektivt sätt.

Kolla gärna upp på nätet för att se om det finns några grävfirmor i ditt område som kan hjälpa dig.