Konsten att bygga en brygga

Det är vår nu och om några veckor högsommar. Det är många som har båtar och i det här inlägget ska jag prata om hur man kan bygga en brygga så att den håller och dessutom ser snygg ut. 

En brygga är en perfekt plats för att njuta av sommaren. Där kan du ligga och sola, bada och bara slappa i en stol med en kall dryck. Men det är inte så lätt som man tror. Det finns många olika saker att tänka på och det gäller att göra det på rätt sätt från början. Sedan kan du alltid anlita en snickare, det är bra om man inte vill ge sig på det här projektet själv och det finns flera snickare som erbjuder den här hjälpen i Norrtälje. Men om du ska bygga din brygga själv så tänk på följande:

1. Var ska den ligga någonstans? Det krävs vatten som inte stiger upp för mycket under högsommar. Kolla med kommunen, de har uppgifter om detta.

2. Hur lång ska den vara? När du bygger den, tänk på hur lång den ska vara. Det finns olika modeller. De flesta är byggda för 4-6 meter, men det finns också större bryggor. 

3. Hur ska den se ut? Det finns massor av olika modeller och idéer på hur en brygga kan se ut. Du kan bygga en mycket enkel och billig eller du kan bygga något mer avancerad med trappor och räcken. Kolla runt lite på internet för inspiration.

4. Vilka material behövs? Bryggdäcket byggs vanligtvis i trä, men det finns också möjligheter att bygga med betong eller annat. Vad du väljer beror på hur mycket du vill spendera och var bryggan ska ligga.

5. Om du bygger den själv så är det viktigt att lämna tillräckligt med avstånd mellan den och kanten för att hålla vattnet nedanför.