Vad gör en golvläggare?

Vad gör en golvläggare? Det kikar vi närmare på i dagens inlägg!

Golvläggare förbereder golvytan genom att jämna ut den. De kan också ansvara för att lägga kakel och olika lim ovanpå ytan. När golvmaterialet har installerats måste de sedan borsta eller sopa bort all smuts, damm och skräp från området och se till att allt är fint och rent. De måste också se till att de följer alla säkerhetsföreskrifter när de arbetar, bland annat genom att bära särskilda kläder eller skyddsutrustning beroende på vad de gör. För i vissa äldre golv finns asbest, särskilt gamla golv i badrum från 60- och 70-talen.

För att bli golvläggare måste du vanligtvis först genomföra antingen en kurs i golvläggning eller en tvåårig lärlingsutbildning samtidigt som du arbetar inom området. När du väl har fått lite erfarenhet kan du överväga att få en certifiering så att potentiella arbetsgivare vet att du har rätt kvalifikationer för jobbet. En del av dessa certifieringar ges av branschorganisationer och branschföreningar, som ofta också tillhandahåller yrkesutbildningar.

Slutligen är det viktigt att notera att för att bli bra på det här yrket handlar det till stor del om att utveckla goda färdigheter i tidshantering. Du måste gå igenom hela processen med att förbereda och lägga golvmaterialet inom en viss tidsram, beroende på hur många andra personer som arbetar med dig i teamet.

Vad tjänare en golvläggare? Jag arbetar på en firma i Vasastaden, och här tjänar vi alltifrån 29 000 i månaden upp till 40 000 beroende på hur länge man har jobbat. Den som har lägst lön har jobbat kortast tid, det är ju ett ganska så bra betalt arbete med andra ord, eller hur? Man få lön för mödan!

Därmed är dagens inlägg avslutat! Jag hoppas att du tyckte att det var till hjälp. Tack för att du läste!