Vad gör en snickare?

Snickare är skickliga hantverkare som bygger och reparerar träkonstruktioner

De arbetar med en mängd olika material, bland annat virke, plywood och MDF

De måste kunna läsa ritningar och förstå arkitektoniska ritningar.

De använder en mängd olika verktyg, t.ex. hammare, sågar, borrar och skruvmejslar.

De måste också kunna arbeta i grupp och ha god kommunikationsförmåga.

Snickare har en viktig roll eftersom de hjälper till att bygga och underhålla de träkonstruktioner som är så viktiga i vår moderna värld. Dessa skickliga hantverkare måste kunna arbeta med en mängd olika typer av material och har utmärkta tekniska färdigheter samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Utan deras hårda arbete skulle många saker som vi tar för givet i det moderna samhället helt enkelt inte vara möjliga!

Som skicklig hantverkare vet jag hur viktig min roll är när det gäller att bygga och underhålla träkonstruktioner. Mitt arbete innebär att jag arbetar med en mängd olika material, t.ex. timmer, plywood och MDF, med hjälp av verktyg som hammare, såg, borrmaskin och skruvmejsel. För att lyckas i denna roll måste jag också ha god kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta bra i ett team. Utan yrkesfolk som jag skulle många saker som vi tar för givet i det moderna samhället helt enkelt inte vara möjligt, och därför är jag stolt över att vara snickare.

Vi specialiserar sig ofta på en viss typ av konstruktion, t.ex. ramkonstruktion eller skåpstillverkning

Många av oss är egenföretagare och arbetar på entreprenad, medan andra arbetar för större företag

Oavsett vilken situation vi befinner oss i är vi alla mycket skickliga hantverkare som är stolta över det arbete vi utför. Utan oss skulle så många saker i det moderna samhället helt enkelt inte vara möjliga, och därför är jag stolt över att vara en del av detta viktiga och givande yrke.

Bästa och varma hälsningar Jonatan i Gävle