Vilket hundfoder ska du välja?

Det finns så många olika typer av hundfoder att välja mellan, så det kan vara svårt att veta vilket som är rätt för din hund. Det finns hundfoder som passar alla hundar, och sedan finns det specifika hundfoder som passar vissa hundraser mer än andra. Om du har en aktiv hund bör du ge den ett högvärdigt hundfoder med mycket kött och proteiner. Om din hund är överviktig eller har högt blodtryck är det bättre att ge den ett hundfoder med låg energimängd. Fråga din veterinär, han eller hon kommer sannolikt rekommendera ett speciellt hundfoder som passar din hunds behov.

Det finns också mat som är anpassade för hundar med allergier eller tarmproblem. Om du tror att din hund lider av en allergi kan det vara värt att testa ett foder som är specifikt anpassat för allergiker. Tarmproblem kan orsakas av flera olika saker, så om du har en hund som inte mår bra av sitt foder bör du ta kontakt med din veterinär. Han eller hon kan hjälpa dig att hitta det rätta hundfodret för din hund. 

Så, vilket hundfoder ska du välja? Det beror helt på din hunds behov och på vad din veterinär rekommenderar. Om du är osäker kan du alltid fråga din veterinär eller personalen i en hundbutik, vilket foder som passar din hund bäst. Glöm inte att hundar är individer, så det kan hända att det foder som fungerar för en hund inte fungerar för en annan. Det är viktigt att hålla koll på sin hunds hälsa och se till att hunden får det som är rätt för den. Nu behöver ni inte springa till veterinären det första ni gör, om ni bor i Karlskoga finns det en bra hundbutik här där personalen kommer kunna ge er professionella råd kring det här med vilken mat ni bör testa.