Är du intresserad av att bygga en altan?

Letar du efter ett sätt att förnya ditt utomhusområde? Har du funderat på att bygga en altan men inte vetat hur? Att bygga en kan vara ett utmärkt sätt att förbättra din trädgård, ge fantastisk utsikt och skapa ett mer funktionellt och estetiskt tilltalande utrymme. I det här blogginlägget diskuterar vi processen för att bygga en altan, från att välja material och utforma layouten till att komma igång med byggandet. Och så vet jag inte hur många av er som kikat in på min Instagram för att se hur min egen altan ser ut där i villan i Haninge? I alla fall, här ska jag beskriva hur du bygger ett trädäck steg för steg.

Först måste du bestämma vilka material du vill använda och välja eventuella tillbehör som ger funktionalitet eller estetik. Du bör också tänka på vem som kommer att använda utrymmet, om det mest är du själv eller om det är en hel familj med vänner och bekanta. På så sätt kan du bestämma storleken och formen på din uteplats.

När du väl har en idé i huvudet är det dags att planera utformningen. Se till att du tar hänsyn till faktorer som solljus, avskildhet och vind när du utformar din altan. Vad ska du ha för grejer där ute? En stor gasolgrill eller stora utemöbler. då får du bygga en större altan för att allt ska få plats.

När du har utformat din drömaltan och valt ut alla material är det dags att börja bygga. Du kan göra detta själv eller anlita en entreprenör – gör du det, så se till att du har ett skriftligt avtal innan arbetet börjar så att alla är överens. Om du bygger själv så utrusta dig med stort tålamod och räkna med att det tar längre tid än man tror, lycka till!