Ska man köpa ett nytt hus eller ett som är äldre?

Det är många som har frågor kring detta med att köpa hus, och om man ska välja ett nytt hus eller om det är bättre med ett äldre? Det finns så klart för- och nackdelar med allt, och jag ska gå igenom lite grand här om detta:

Äldre hus: Det kan vara att man får in ett äldre hus billigare, och som sagt så kanske det inte behöver stora ingrepp för att bli bra. Men däremot så kan det ha gammal el/vatteninstallation samt andra problem med dessa hus. Jag tycker att om man tittar på de ökande besiktningarna i landet och den senaste tidens mycket höga byggnadsaktivitet och mängden nybyggnationer, så kan man ju se att problemen finns i större utsträckning än vad som täcks av statistiken när det gäller äldre villor.

Nytt hus: Dessa är ofta bättre när det gäller material och förhållandet mot miljön. De har dessutom inte gamla el- eller vatteninstallationer samt andra problem med de husen. Det kostar mer att köpa, visst, men du slipper tänka på renoveringar och andra saker som till exempel underhåll. Du kan även påverka utformningen så att du får ett hus som du vill ha det.

Det finns så klart andra faktorer att tänka på, men dessa var de viktigaste jag kunde tänka mig. Sedan är vi ju olika som personer, vissa älskar att renovera medan andra inte alls gillar det. Därför kan det vara bra att tänka på personligheten när man köper,

Om du vill ha fler tips eller funderingar kring hur du skall göra just för de hus du är intresserad av och vad mer du bör tänka på kan du ju läsa fler inlägg här på min blogg. Jag hoppas att detta inlägg i alla fall benade ut detta, inget är rätt och inget är fel, det är upp till varje person att välja!